ΤΣΑΪ ΠΡΑΣΙΝΟ - GREEN TEA
Από το φυτό καμέλια και με την ειδική αποξήρανση των φύλλων της παρασκευάζεται το
Πράσινο Τσάι με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα.
Στην Κίνα είναι γνωστό από την αρχαιότητα και το χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο.
Το
πράσινο τσάι έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και
συστατικά τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και τον προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Βοηθάει ακόμη στην αντιμετώπιση του βήχα,
του κρυολογήματος και της γρίπης. Επίσης μετά από μελέτες που έχουν γίνει έχουν αναφερθεί και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Το πράσινο τσάι σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή είναι λιποδιαλυτικό, βοηθάει στο αδυνάτισμα και στις καύσεις, μειώνει το σωματικό λίπος. Τονώνει τον οργανισμό, βοηθά την πέψη,
μειώνει την χοληστερίνη και προστατεύει από την τερηδόνα.
Τρόπος παρασκευής αφεψήματος: Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό ή κρύο με μέλι, ζάχαρη ή και σκέτο.
Προσοχή: Οι προαναφερόμενες ιδιότητες των βοτάνων, είναι ενδεικτικές και δεν προέρχονται από επιστημονικά πλήρως τεκμηριωμένες έρευνες. Συνίσταται λοιπόν η προσεκτική θεραπευτική χρήση τους και μόνο με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί.