ΘΥΜΑΡΙ - THYME
Το θυμάρι είναι ένας μικρός θάμνος με ροζ άνθη και το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα σε πεδινές και ορεινές περιοχές.
Αρχές καλοκαιριού γίνεται η συγκομιδή και η φυσική αποξήρανση του και το διατηρούμε όλο το χρόνο.
Το θυμάρι που η ονομασία του σήμαινε θυσιάζω στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν για να θυμιάζουν τους θεούς στους ναούς, για το έντονο και ιδιαίτερο άρωμά που αναδύει.
Το θυμάρι έχει δυνατό άρωμα με έντονη γεύση και στη μαγειρική θεωρείται από τα καλύτερα μυρωδικά στα ψητά.
Είναι εξαιρετικά αρωματικό και χρησιμοποιείται φρέσκο ή αποξηραμένο και συνδυάζεται με όλα σχεδόν τα είδη κρέατος,
με το ψάρι και τις σάλτσες. Πέρα από το πικάντικο εξαιρετικό άρωμά του, το θυμάριέχει και ιδιότητες που δρουν ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα.
Προσοχή: Οι προαναφερόμενες ιδιότητες των βοτάνων, είναι ενδεικτικές και δεν προέρχονται από επιστημονικά πλήρως τεκμηριωμένες έρευνες. Συνίσταται λοιπόν η προσεκτική θεραπευτική χρήση τους και μόνο με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί.